Flest mandat til Ap og Høgre i Hordaland

Ap og Høgre får fire kvar av dei 16 mandata i Hordaland.
innenriks

Når 99,4 prosent av stemmene frå området er talde opp, ser mandatfordelinga frå valdistriktet slik ut, med endring frå førre stortingsval i parentes:

Ap 4 (uendra), Høgre 4 (-1), Sp 2 (uendra), Frp 2 (uendra), SV 1 (uendra), Raudt 1 (1), KrF 1 (uendra) og Venstre 1 (uendra).

Om stemmefordelinga held fram med å vere som ho er i Hordaland, vil 48 år gamle R. Linda M. Monsen Merkesdal (Ap) så vidt behalde ein plass på Stortinget, og 23 år gamle Ane Breivik (Venstre) vil akkurat gå glipp av eit mandat. Blant kandidatane som no ligg an til å få stortingsplass for Hordaland valdistrikt, sat desse ikkje på Stortinget førre periode:

46 år gamle Marte Mjøs Persen (Ap), 58 år gamle Odd Harald Hovland (Ap), 48 år gamle R. Linda M. Monsen Merkesdal (Ap), 31 år gamle Sofie Marhaug (Raudt), 40 år gamle Dag-Inge Ulstein (KrF), 34 år gamle Sveinung Rotevatn (Venstre) og 56 år gamle Liv Kari Eskeland (Høgre).

Raudt har grunn til å feire i området, då dei har ein auke på 2,5 prosentpoeng samanlikna med resultatet for fire år sidan. Verre er det for Høgre, som har ein nedgang på 5,7 prosentpoeng.

(©NPK)