Av Ann Iren Kjølle, turdeltaker og referent:

24 pensjonister samt en dyktig sjåfør med godt humør var med på turen til Sølvane Gard i Kandal.

Vi starta i Korsen 17 oktober med avreise kl 0930. Ann Iren ønsket alle velkommen.

Vi tok ferje fra Lote til Anda og så videre til Kandal.

På bussen fikk vi litt informasjon fra Ann Iren om Sølvane Gard og virksomheten. Fra 01. januar 2019 overtok odelsgutten og operasanger Eivind Kandal og Torstein Kollevåg gården.

Det ble også lest noen vitser i bussen.

Vi var veldig heldig med været, og vi ankom Sølvane Gard og ble bergtatt av den vakre naturen. Bratte fjell. Elven fra fjellet rant nedover som en vakker foss. Vi fikk fortalt at på sommeren beiter geitene på støylen og hvor man kan overnatte  sammen med geitene i helt unike omgivelser.

Under isbreen i Kandal beiter geiter, sau, hest, kyr og hjort. Klimaet er helt spesielt og naturen er uberørt, vill og vakker.

Hotellet er meget moderne, bygget opp av flere moduler for overnatting og restaurant.

Vi ble mottatt av Torstein Kollevåg som ønsket oss velkommen til Sølvane Gard. Vi fikk servert en nydelig hjortegryte og potetstappe, tilberedt med råvarer fra  stedet.

Etterpå spaserte vi ned til låven hvor de arrangerer konserter, arrangementer etc. På vei inn til låven var det en liten gardsbutikk med produkter fra Sølvane Gard.

På låven hadde vi så underholdning av Svein Førde

som leste fra sine egne dikt.  Så var det en overraskelse med vakker felespill fra John Oddvar Kandal. Til slutt fikk vi servert panna cotta m/sjokoladedryss og molter.

Alle reiste hjem glade og fornøyde med masse nye inntrykk av en fantastisk natur og nydelig mat og hyggelig vertskap og underholdning.

Takker også sjåføren vår Leidulf Hamnøy som brakte oss trygt frem og tilbake. Denne turen var delvis sponset av tilskuddsmidler fra Oklafondet.