#fjordabladet

Send inn dine påskebilde

VÅRDAG: En fin vårdag på Hjellesetra i Eid.   Foto: paalvedvik

Nyhende

Send inn dine påskebilde og kvardagslege bilde til Fjordabladet på mail redaksjon@fjordabladet.no eller olin.yri@fjordabladet.no eller tagg dine bilde med #fjordabladet på Instagram. Merk gjerne bilde med fotograf og ein bildetekst. Fjordabladet takkar alle lesarar som sender inn sine bilde.

HAVET: #selje #stadlandet   Foto: tryggve_dyrvikhotmail.com_

HUND: #newfoundlanddog #vårenkommer   Foto: fraumartini

HILDa: Hilda er ikkje av dei mest fotograferte sauene, og er glad for at sauen.no ville publisere eit bilde av ho. Sauen.no gratulerer!   Foto: sauendottno

KAJAKK: STAD 19.03.2021.   Foto: bardingeflode

SVANE: Ei sangsvane i Vedvikvågen.  Foto: paalvedvik

VINTER: Ønsker meg ei sånn Påske.   Foto: karinvambeseth

ORIONS BELTE: Orions belte består at tre massive stjerner, alle tre mykje større enn vår sol, dei er temmeleg heite, omlag 40.000 grader på overflata, mot 6000 grader for vår sol (overflata, altså,- koronaen (solatmosfæren) er varmare). Difor får dei ein blåleg let. Den totale ljosmengda desse stjernene sender ut er frå 70.000 til fleire hundre tusen gonger meir enn vår sol. To av dei er multiple stjerner, altså to eller tre stjerner i omløp om kvarandre. Avstanden til den næraste er litt under tusen lysår, til over totusen lysår ut til den fjernaste. I venstre biletkant viser to store, flotte emisjonståker, Flammetåka øvst, og nedanfor den kjende Hestehovudtåka, som eigentleg er ei mørk tåke som står i silhuett mot emisjonståka bak.   Foto: tryggve_dyrvikhotmail.com_