Professor trur koronasituasjonen bidreg til kommuneoppsplitting

(NPK): Mange kommunar var nyleg slegne saman då koronaen kom i mars. Den ustabile situasjonen kan gjere at fleire av dei samanslåtte kommunane igjen blir splitta opp, trur professor.

Mange kommunar var nyleg slegne saman då koronaen kom i mars. Den ustabile situasjonen kan gjere at fleire av dei samanslåtte kommunane igjen blir splitta opp, trur professor. Her er eit bilde frå då kommunesamanslåinga mellom Eid og Selje kommune blei feira med kake hos kommunalminister Jan Tore Sanner i 2017.   Foto: Terje Pedersen/NTB/NPK

Nyhende

– Ein ting er at pandemien blir dyr og tek mykje merksemd, men verre er at det politiske fellesskapet har blitt borte. På mange måtar fungerer online-møte, men dei nye kommunestyra fekk ikkje tid til å bli ordentleg kjent, seier Asbjørn Røiseland er professor i statsvitskap ved Oslomet- storbyuniversitetet til Nationen.