75 år sidan freden kom - slik var 17. mai 1945

Det har vel aldri i noregshistoria vore sterkare grunn til å feire nasjonaldagen som fredsvåren 1945.

FARLEG FEIRING: Stårheim Songlag på Røedsetra 17. mai 1940. Landet var okkupert og 17.-maifeiring var sjølvsagt strengt forbode. Framme f.v. Tony Suffield, Alfild Bakke gm. Alv Kjøsnes, Alvhild Orheim gm. Ivar Orheim, Mary Nordbø(Måløy)- slekta frå Knutegarden, Signe Orheim gm. Håkon Starheim. 2. rekkje f.v. Olina Orheim, Ester Orheim gm. Andreas «Prikken» Sunde, Alvdis Bergheim gm. Olav Strand, Frida Orheim gm.Rasmus Rødset(Gloppen), Astrid Røed gm Edvard Skrivervik(Sandane), Mathilde Orheim gm. Karl K. Starheim.Ståande bak: Sigrid Botn gm. Bjarne Starheim(Bergen), Johan O. Orheim, Anna K. Høynes gm. Sverre Orheim, Leif Orheim gm. Gudrun Aas(Fetsund), Hanna Orheim gm. Asbjørn Botn, Ingeborg Røed gm. Jon Osmundsvaag(Måløy), Rolf Botn gm. Ingrid(Oslo), Selma Høynes gm. Torleiv Heggen(Eid), Sverre Orheim, Frida Botn gm Johan Løvold(Åheim), Ole Øien gm. Hjørdis Rundereim(Selje).   Foto: FHA/LARS LUNDE

Nyhende

Og feiring blei det til gangs.