Strålande premiere

Onsdag gjekk teppet opp for den 20. operaen oppført av Opera Nordfjord.

Fullfest: På vertshuset slår Musetta (Gunda-Marie Bruce) har vraka Marcello (Mads Wighus) til fordel for ein rik mann. På julefesten på Café Momus ristar ho av seg den rike kavaleren og blir saman med målaren Marcello på nytt.   Foto: Tormod Flatebø

Nyhende

Første gong Giacomo Puccini sin opera La Bohem vart framført, for 122 år sidan, fekk den ei heller dårleg mottaking frå publikum. Ifølgje dei som har betre greie på opera enn det vi har, er La Bohem i dag e rekna

for å vere ein av dei kjæraste og mest spelte operaene i operalitteraturen. Det er andre gong Opera Nordfjord set opp denne operaen. Første gong var i 2000, lenge før Eid fekk sitt operahus. I 2000 var det aulaen på Fjordane Folkehøgskule som var scene. Tida har gått og Opera Nordfjord har gleda sitt publikum med mange store oppsettingar sidan den tid. Det har også kvaliteten på oppsettingane, sjølv om mykje av mannskapet er det same som for atten år sidan. Årets oppsetting er så langt ei av dei store. I tillegg til at solistane, saman med alle dei lokale kreftene imponerte, så vart vi denne gongen mektig imponert over scenografien.