Eidselva er blant dei beste lakseelvane

Eidselva er klassifisert blant dei mest ypparlege lakseelvane i Noreg, og det har gjennom åra vore tatt gode fangstar i elva, sjølv om det akkurat no er stillstand i fisket på grunn av lite vassføring.

PASJONERT LAKSEFISKAR: Flugefiskestanga har fått stå i ro i det siste. Per Ingvar Langeland har ikkje vore i elva sidan midten av juli.   Foto: Per Ole Lefdalsnes

Elveeigarlaget driv eit aktivt og målretta forvaltningsarbeide, og statistikkane for elva er gode.

Nyhende

«Gi meg vann» heiter det i eit dikt av forfattaren Nordahl Grieg som han skreiv for nesten hundre år sidan medan han var i tørre Kina. Eit ønske om vatn er noko elveeigarar og bønder denne sommaren står saman om. Sommaren har vore svært nedbørsfattig i heile Sør-Noreg, noko som har fått store konsekvensar.