–Ut frå dei modellane vi har å halde oss til, så reknar vi med at overføringane frå staten blir om lag det same som Selje og Eid samla sett har i dag. Det er denne realiteten vi byggjer våre økonomiske modellar på. Dersom vi ønskjer å skaffe oss sjølv større økonomisk handlingsrom, er det utgiftssida og eventuelt andre inntekter vi må sjå på. Når vi no byggjer ein ny organisasjon, så tek vi sikte på å gå ut i null/balanse, sa Ole Starheim.

Bryggja

–Det blir sagt at når Bryggja blir ein del av Stad kommune, så vil det bety rundt 30 millionar meir i overføringar.

–Beløpet stemmer kanskje, men Bryggja har også ei utgiftsside som vi ikkje har oversikt over endå. Difor er det mest rett å tru at dette reknestykket vil gå i null.

Eigedomsskatt

–Eid og Selje har eigedomsskatt. Eid tre promille og Selje fire promille. Blir det endringar, anten ved at Selje går ned, eller at Eid går opp ein promille?

– Samla har dei to kommunane rundt 17 millionar kroner i inntekt frå eigedomsskatt. Kva som blir gjort med satsane er det for tidleg å seie noko bestemt om. Eg reknar vel med at inntekta frå eigedomsskatt vil vere som i dag, seier Ole Starheim som legg til at nye Stad kommune vil ha bruk for denne inntekta.