Storm i Hellas fører til flaum og evakueringar

Kraftige uvêr herjar i Hellas og har mellom anna ført til flaum i Aten. Folk er òg evakuert frå øya Evvia som vart ramma av skogbrannar i sommar.
utenriks

Redningsarbeidarar førebur seg på å bruke helikopter til å redde folk frå tak og overfløymde og avsidesliggjande område på den nordvestlege øya Korfu, ifølgje minister for samfunnstryggleik og klimaendringar, Christos Stylianides.

– Det er ingen tvil om at vi står overfor eit farleg vêrfenomen som er veldig alvorleg i nokre delar av landet, seier Stylianides.

På Evvia er minst tre område, som tidlegare vart ramma av skogbrannane i august, evakuert. Skogbrannane har gjort områda meir utsette for flaum.

Stormen har òg ramma den greske hovudstaden og andre delar av Sør-Hellas, noko som forårsaka trafikkproblem. Brannvesenet fekk meir enn 300 oppdrag i hovudstaden for å pumpe vatn ut overfløymde heimar, opplyser styresmaktene.

Regjeringa sende pushvarsel på gresk og engelsk til mobiltelefonar i ramma område, og oppmodar folk om å«unngå unødvendig bevegelse og område som har vorte eller kan bli overfløymd.»

Dusinvis av køyretøy var stranda på overfløymde vegar i Aten. Skulane i Aten, på Evvia og nær byen Thessaloníki vil bli haldne stengt fredag.

Det er venta at vêret blir betre laurdag.(©NPK)