Politiet: Mann i 20-åra stod bak angrep i Indianapolis

Politiet har identifisert gjerningspersonen som opna eld og drap åtte personar på eit FedEx-anlegg i Indianapolis, som ein mann i 20-åra.
utenriks

Politisjef Randal Taylor seier at ein betydeleg del av dei tilsette ved anlegget tilhøyrde sikh-minoriteten, men motivet bak skytinga er ikkje kjent.

Taylor uttalte seg ved hotellet der pårørande ventar på nyheiter om familiemedlemmer dagen etter skyteepisoden i delstatshovudstaden i Indiana.

Den antekne gjerningsmannen tok tilsynelatande sitt eige liv kort tid før politiet kom til åstaden, ifølgje politiet.

Skaut vilkårleg

Han skaut først vilkårleg på folk på parkeringsplassen, der fire vart drepne, før han gjekk inn i bygningen og heldt fram med å skyte.

Fire menneske vart drepne her, og ytterlegare fem vart sende til sjukehus. Ifølgje politiet varte angrepet berre nokre få minutt.

Politiet seier det er for tidleg å seie kva motivet var, men det skal ikkje ha vore noka form for krangel eller uro i forkant av angrepet.

Ifølgje Gun Violence Archive har det vore 147 masseskytingar i USA hittil i år. Definisjonen på masseskyting er at fire eller fleire blir skotne, men ikkje nødvendigvis drepne.

Flagga på halv stong

President Joe Biden beordra fredag flagging på halv stong ved Det kvite hus og på alle offentlege bygningar i USA, til minne om offera i Indianapolis.

– Altfor mange amerikanarar døyr kvar einaste dag som følgje av vald med skytevåpen. Dette er ein skamplett på vår karakter og det riv i sjela til nasjonen, sa Biden i ei kunngjering.

Han minte samtidig om at det berre var éi veke sidan førre gong han beordra flagging på halv stong etter ein skyteepisode.

Hittil i år er det registrert drygt 5.400 drap med skytevåpen og skyteulykker med dødeleg utfall i USA. Det svarer til drygt 50 kvar dag.

(©NPK)