Høgaste daglege smittetal registrert i Tyrkia

Tyrkia melde onsdag om over 50.000 nye koronasmitta siste døgn. Det er det høgaste smittetalet som er registrert sidan starten av pandemien.
utenriks

I alt 54.740 nye smittetilfelle og 276 dødsfall vart registrerte det siste døgnet, ifølgje talet til styresmaktene. Landet er i ferd med å oppleve ei tredje bølgje av pandemien, som har kosta 32.943 av dei 83 millionane i landet innbyggjarar livet.

Auka smittetal har igjen ført til strengare restriksjonar, ein månad etter at dei vart lempa på i starten av mars. Store delar av Tyrkia, inkludert Istanbul og hovudstaden Ankara, er no rekna som høgrisikoområde med svært utbreidd smitte.

Regjeringa har på nytt innført portforbod i helgane i byar med mykje smitte. Dette tiltaket skal òg gjelde i fastemånaden ramadan, som byrjar i midten av april, eit tiltak president Recep Tayyip Erdogan håpar skal bidra til smittereduksjon i tide til turistsesongen i mai.

Tyrkia har sidan midten av januar brukt den kinesiske koronavaksinen CoronaVac frå Sinovac. Fredag starta vaksinasjonen med Pfizer og Biontechs vaksine.

(©NPK)