Kosovos regjering fell midt i koronautbrotet

Kosovos nyvalde statsminister Albin Kurtis regjering har falle etter eit mistillitsforslag om handteringa av koronautbrotet.
utenriks

Mistillitsforslaget vart fremma av Kurtis eigne koalisjonspartnarar etter berre sju veker ved makta. Av dei 120 medlemmene i parlamentet støtta 82 mistillitsforslaget medan 32 stemte mot og éin stemte blankt.

Mistilliten mot Kurti kom etter at han sparka innanriksministeren i landet Agim Veliu. Veliu mista jobben då han kritiserte statsministeren for å ha nekta å innføre unntakstilstand på grunn av utbrotet av koronavirus i landet.

Kurtis venstreorienterte Sjølvstyrepartiet (LV) hadde ei mindretals koalisjonsregjering med sentrumshøgrepartiet Kosovos demokratiske liga (LDK). Som det største partiet i nasjonalforsamlinga må LV no i løpet av 15 dagar framme ein ny kandidat som statsminister.

(©NPK)