Ein død etter at amerikanske militærfly kolliderte i lufta utanfor Japan

Éin person er stadfesta død og fem personar er sakna etter at to amerikanske militærfly kolliderte i lufta og styrta i havet ved Japan.
utenriks

Eit F/A-18 kampfly og ein versjon av Hercules som blir brukt til å tanke drivstoff i lufta tok av frå ein base i Iwakuni sør i Japan og heldt på å øve då ulykka skjedde torsdag. Det var to personar om bord i kampflyet, mens tankflyet hadde ein besetning på fem.

To personar har så langt vorte funne, men det amerikanske forsvaret opplyser torsdag kveld at éin av dei er død. Framleis er fem personar sakna.

Det japanske forsvaret leiar redningsarbeidet. Den andre personen som har funnen har vorte frakta til eit militærsjukehus i Iwakuni nær Hiroshima.

– Fly og skip frå USAs og Japans forsvar søkjer etter dei som framleis er sakna. Eg håpar alle blir redda så snart som mogleg, sa talsmann Takeshi Iwaya torsdag morgon.

Ulykka skjedde ved totida natt til torsdag om lag 100 kilometer sør for Muroto på øya Shikoku sørvest i Japan. Shikoku er den minste av dei fire hovudøyene i det austasiatiske landet. Det amerikanske forsvaret etterforskar no ulykka.

(©NPK)