Kilde klar til Sölden-opninga

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde (29) er klar til sesongstarten i Sölden kommande helg etter kneskaden han pådrog seg i januar.
sport

Det har vore uvisse rundt Kilde om han kom til å bli klar til sesongstarten. Dei siste dagane har han testa forma på Rettenbachbreen i forkant av sesongpremieren der.

I januar rauk han korsbandet i høgre kne i eit fall på trening og mista resten av sesongen.

Kilde står med samanlagtsiger i verdscupen i 2019/20-sesongen og har seks enkeltsigrar. I OL, som er det store målet i sesongen, har han 13.-plass som beste plassering (2014 og 2018).

– Det har vore ein spesiell og annleis opplading for oss, men utøvarane er godt førebudde. Vi har fått trena under gode forhold i Mellom-Europa og i Noreg under sesongoppkøyringa og har fått til mykje bra trening, seier Ryste.

– Utøvarane har hatt base på fleire brear frå tidleg haust. Sölden kjem alltid tidleg, men det er godt at vi får ein «smakebit» på kva som ventar oss i sesongen. Vi håpar på så rettferdige forhold som mogleg. Dette blir spennande, legg han til.

Etter Sölden-helga ventar eit avbrekk for alpinistane før det skal køyrast parallellslalåm i Lech/Zürs 13. november i Austerrike.

Storslalåmrennet til kvinnene går laurdag, medan herrane skal i aksjon søndag. Seks kvinner og ni herrar er tekne ut til rennet i helga.

Kvinner:

Ragnhild Mowinckel (Sportsklubben Rival), Mina Fürst Holtmann (Bærums Skiklub), Kristin Lysdahl (Asker Skiklubb), Thea Stjernesund (Hakadal), Maria Tviberg (Geilo), Marte Monsen (Aron Sportsklubb).

Menn:

Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Atle Lie McGrath (Bærums Skiklub), Leif Kristian Nestvold-Haugen (Lommedalen), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Henrik Kristoffersen (Rælingen Skiklubb), Rasmus Windingstad (Bærums Skiklub), Fabian Wilkens Solheim (Heming), Alexander Steen Olsen (Kjelsås), Timon Haugan (Oppdal alpin).

(©NPK)