Dortmund-trenaren om Gullballen: – Eg ville ha stemt på Erling

Erling Braut Haaland får ros frå trenar Marco Rose og lagkamerat Julian Brand framfor Borussia Dortmunds meisterligamøte med Ajax tysdag.
sport

På pressekonferansen før kampen vart dei to spurde av TV 2s journalist om kvar dei rangerer Haaland blant dei beste spelarane i verda i 2021. Nordmannen er nominert til Ballon d'or, som blir delt ut i slutten av november.

– Viss du berre ser han som spiss, så synest eg personleg at han er blant dei tre beste i verda, seier Dortmund-vingen Brandt og held fram:

– Tala hans snakkar for seg sjølv. Og eg synest at han dei siste månadene har forbetra seg ekstremt når det gjeld spelet utanfor 16-meteren. Han er nede og hentar ballen, og han har òg samla nokre målgivande pasningar. Han utviklar seg konstant.

Trenar Marco Rose er mest oppteken av at Haaland vil vinne titlar med laget, men legg ikkje skjul på at han gjerne må få Gullballen òg.

– Vi er litt partiske, for Erling er ein av spelarane våre, og vi støttar spelarane våre. Men han er med rette nominert. Viss Erling held seg frisk, kan han vinne mange individuelle titlar. Men det fine er at han bryr seg mest om å vinne titlar med laget. Uansett: Viss eg hadde fått ei stemme, ville eg naturlegvis gitt ho til Erling.

(©NPK)