Meisterlaget Spania neste for Sagosen: – Den statistikken drit eg i

Spania står mellom Sander Sagosen og draumen hans om å sikre seg fire internasjonale titlar på eit halvår. Trønderen har skåra nest flest mål i VM så langt.
sport

Sagosen flytta til Kiel og Tyskland sist sommar. I romjula fekk han endeleg vinne Champions League. I Meisterligaen kjem ein ny sjanse på forsommaren.

Sagosen snakkar ofte om gull. Det gjer han framleis.

– Det er jo draumen, då. Å kunne stå øvst på sigerspallen er det eg har drøymt om frå eg var liten. Det er det som driv meg, det å vinne kampar og titlar saman med dei gutane du er glad i, seier Sagosen til NTB.

Det er svært vrient, men ikkje umogleg, å vinne dei tre store trofea på eitt år.

– Det er vel ingen som har gjort det før, så det er klart det er ekstremt tøft. Det å skulle toppe forma personleg og som lag inn mot så mange høgdepunkt er ekstremt vanskeleg, for det er eit sinnssjukt køyr for oss som spelar i dei beste klubbane, slår trønderen fast.

Gir blaffen i Spania-statistikken

Spania er Noregs levande mareritt. 18 gonger på rad har spanjolane slått dei norske handballgutane sidan 26. november 1997. På tidspunktet for den hittil siste norske sigeren, var Sagosen litt over to år gammal.

– Veit du kva? Den statistikken drit eg i. Motivasjonen for meg ligg i at det står ein semifinalebillett på spel. Det er derfor eg er her, det er det vi skal kjempe om. Alt som har skjedd før, er historie, sa Sagosen på pressemøtet føre kampen og legg til at han berre har spelt éin teljande kamp mot spanjolane (EM 2014).

Etter at hovudrunden i VM er ferdigspelt, ligg Sagosen på andreplass på skåringstoppen bak Qatars Frankis Marzo (53 mål). Sagosen har 50 etter seks kampar.

Neste nordmann er Harald Reinkind med 22. Skal Sagosen ende opp som mestskårande i meisterskapen, må Noreg vidare frå kvartfinalen.

I så fall er han garantert to kampar til i VM.

Rutine

Spania vann EM både i 2018 og 2020. Dei har eit lag med mange godt vaksne spelarar. Den eldste, og kanskje beste, er 39-åringen Raúl Entrerríos.

Spania rullerer mykje på spelarane under kampane. Det er ofte gunstig utover i turneringane.

– Eg håpar vi dreg fordel av det seinare i meisterskapen, seier Spanias trenar Jordi Ribera til avisa Marca om tanken bak stadige byte og kviletid.

Han får samtidig ei lita utfordring i kvartfinalen: Noreg har éin fridag meir enn spanjolane sidan førre kamp.

– Eg håpar at vi kan stille med litt friskare bein enn Spania. Men eg såg kampen deira mot Ungarn (36-28), og dei måtte ikkje akkurat kjempe «to the bitter end» for den sigeren. Så eg trur at det er eit ganske likt styrkeforhold, seier Sagosen.

Klare?

Hans store høgdepunkt i år kan komme i Japan i juli og august.

Noreg har hamna i den klart enklaste OL-kval-gruppa mot Brasil, Chile og Sør-Korea. Det betyr at OL-plassen så godt som er klar. Skulle kvalifiseringa bli innstilt, ligg Noreg best an til å få ein friplass til Tokyo-leikane.

Med Magnus Gullerud og Magnus Abelvik Rød (begge ikkje med i VM) tilbake, er det norske laget på ein toppdag kapabelt til å senke alle motstandarar i OL.

Skal Noreg slå Spania i VM, må Sagosen truleg spele ein superkamp.

Dette er kvartfinalane, alle onsdag:

Danmark – Egypt 17.30

Noreg – Spania 20.30

Frankrike – Ungarn 20.30

Sverige – Qatar 20.30

Går Noreg til semifinale, ventar anten Danmark eller Egypt.

(©NPK)