Hockeyforbundet møter klubbane om koronakrisa torsdag

Norges Ishockeyforbund skal møte eliteserieklubbane torsdag for å drøfte den vanskelege situasjonen ligaen er i som følgje av dei mange virustilfella.
sport

Ei rekkje klubbar har vore ramma av smittevern-utbrot den siste tida.

Første moglege dag for å ta opp att kampaktiviteten i eliteserien i ishockey er akkurat no 26. januar etter den ufrivillige koronapausen.

– Vi har ikkje sett nokon eksakt dato enno, men den 26. januar er den første moglege med tanke på karantenar og opptrening. Det kan jo fort bli seinare. Vi har ikkje den heilt klare oversikta over kor mange som er smitta. Vi skal ha eit møte med klubbane seinare i dag, så då vil vi få ei betre oversikt, seier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund Ottar Eide til NTB.

Alle kampar i eliteserien for menn vart stoppa fredag førre veke etter omfattande smitteutbrot i sju av klubbane. Måndag vart òg alle kampar i førstedivisjon og toppserien for kvinner sett på pause.

Også fleire dommarar har vorte smitta med koronaviruset.

I eit intervju med NTB tidlegare i veka sa Eide at hockeyforbundet har som mål å gjennomføre 36 serierundar, der alle lag møtest fire gonger.

– Vi har no sett opp ei terminliste som tek utgangspunkt i at klubbar skal gjere ferdig karantenen sin og rekke nokre treningar før det startar igjen. Samtidig må vi følgje med, vi veit jo ikkje om det lèt seg gjere i praksis, seier generalsekretæren til avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

(©NPK)