Uefa endra og utsette meisterligaen til kvinnene

Uefa-styret vedtok onsdag å endre og forskyve fleire turneringar, mellom dei meisterligaen til kvinnene, på grunn av viruspandemien og effekten av den.
sport

Kvalifiseringa i meisterligaen til kvinnene skal likevel ikkje avviklast med miniturneringar i oktober. I staden blir det to reine utslagsrundar, 1. kvalifiseringsrunde med 40 lag 3./4. november og 2. kvalifiseringsrunde med 20 lag 18./19. november.

Vålerenga skal vere med i kvalifiseringa, medan LSK Kvinner er kvalifisert for hovudturneringa som no kjem til å starte først i desember. Den startar med 16-delsfinalar som blir avvikla med heime- og bortekamp 8./9. og 15./16. desember.

Resten av turneringa blir avvikla som opphavleg oppsett med åttedelsfinalar og kvartfinalar i mars, semifinalar i april og finale i mai.

Uefa-styret har òg utsett EM for J19-lag. Eliterunden i kvalifiseringa er utsett frå oktober til november, medan sluttspelet i Nord-Irland skal avviklast i mars neste år. Det blir som ei rein utslagsturnering med kvartfinalar, semifinalar og finale, og dessutan omspel om Europas femte VM-plass.

(©NPK)