Lagerbäck opnar for «gambling» mot Spania, Reginiussen svært tvilsam

Landslagssjef Lars Lagerbäck har nye verktøy på gang om Noreg skal jakte siger mot Spania. Tore Reginiussen er villig «til å ofre ein veslefinger for å spele».
sport

EM-kvalikkampen kan skape norske fotballfest eller setje ein stoppar for håpet om EM-plass via kvalifiseringa.

– Viss det står uavgjort før dei 10–15 siste minutta, er det rom for litt gambling i jakt på eit sigersmål?

– Vi har førebudd oss for det, viss vi må vinne. Det er to steg. Ein variant er å bli litt meir offensive og halde litt igjen defensivt. Den andre er å vere endå meir offensive, svarte svensken på NTBs spørsmål.

– Full gass!

– Tja, du kan kalle det for det, men i alle fall å satse offensivt, sa svensken.

Han ikkje vil følgje kampen mellom Romania og Sverige utover informasjon om eventuelle skåringar.

– Vi nøyer oss med å høyre rapportar. Viss Sverige ligg under, vil jo uavgjort mot Spania òg vere eit veldig bra resultat for oss, sa Lagerbäck.

Tvilsam

Lagerbäck fekk torsdag eit forfall frå André Hansen, og Tore Reginiussen stod over treninga same dag. Han er framleis svært usikker til Spania-kampen på grunn av problem med skuldra.

Hansen forlét troppen på grunn av sjukdom i familien, og inn kom Odds Sondre Rossbach.

– Eg er kanskje ikkje rett mann, men dei ansvarlege som behandla han, kom fram til at han burde kvile. Han er framleis eit spørsmålsteikn, så får vi ta ein ny sjekk på han i morgon (fredag), sa Lagerbäck om Reginiussen.

– Dette er jo ein kamp ein er villig til å gi bort ein veslefinger for å spele. Det blir ikkje større med landslaget enn framom eit utselt Ullevaal mot Spania. Vi får sjå på utviklinga i morgon (fredag), sa Reginiussen til NTB.

Noreg møter Romania tysdag (borte). Den norske troppen må ha minst fire poeng for å ha eit visst håp om EM-plass (dei to beste i puljen er kvalifiserte) før kampane i november.

Dei to siste kampane går mot Færøyane og Malta, dei to svakaste laga i gruppa.

(©NPK)