To nye inn i Sjögrens tropp

Tuva Hansen og Kristine Leine er nye i fotballkvinnene sin tropp til EM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland i slutten av månaden.
sport

Landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut ein tropp på 20 spelarar til bortekampen mot Nord-Irland, og dessutan ein privatlandskamp mot England i Bergen 3. september.

Fem spelarar er borte frå troppen som var med til VM i Frankrike i sommar. Samtidig er to nye namn i Hansen (Klepp) og Leine (Reading) komme inn. 12 av 20 spelarar i troppen er utanlandsproffar.

– Det er mellom anna eit resultat av at vi har gjort eit godt VM. Fleire større ligaer har fått opp auga for spelarar frå Noreg. Frå landslaget si side er det jo positivt at vi kan få fleire spelarar ut i gode og sterke miljø som gir dei internasjonal erfaring og nye impulsar. Forhåpentlegvis er det bra for landslaget både på kort sikt og lang sikt, seier Sjögren i ei pressemelding frå Norges Fotballforbund.

Emilie Haavi rauk korsbandet i kneet under VM og er naturleg nok uaktuell for Noreg-spel i ein periode. Dessutan er dei ferske utenlandsproffene Stine Hovland (Milan) og Cecilie Kvamme (West Ham), og dessutan Emilie Nautnes og Therese Åsland, ute av troppen sidan sist.

Forutan Nord-Irland skal Noreg møte Kviterussland, Færøyane og Wales i EM-kvalifiseringa.

Troppen:

Målvakter: Ingrid Hjelmseth (Stabæk), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Maria Bogstad (Arna-Bjørnar).

Utespelarar: Maren Mjelde (Chelsea), Isabell Herlovsen (Kolbotn), Kristine Minde (Wolfsburg), Caroline Graham Hansen (Barcelona Femini), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maria Thorisdottir (Chelsea), Lisa-Marie Karlseng Utland (Rosengård), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Vilde Bøe Risa (Kopparbergs/Göteborg), Amalie Vevle Eikeland (Reading), Tuva Hansen (Klepp), Guro Reiten (Chelsea), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Karina Sævik (PSG), Kristine Leine (Reading), Frida Leonhardsen Maanum (Linköping), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg).

(©NPK)