Tidlegare RBK-trenar roser Bendtners haldning

Tidlegare Rosenborg-trenar Kåre Ingebrigtsen seier han føler med stjernespissen til klubben Nicklas Bendtner som slit med manglande speletid i RBK.
sport

– Det er rett og slett berre synd. Nicklas er ein fantastisk fotballkapasitet. Det er ein trist situasjon, seier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Ingebrigtsen var sjølv med å hente den tidlegare Arsenal-spelaren til Rosenborg. Dansken vart toppskåraren til eliteserien med 19 mål i den første sesongen sin i 2017, men makta berre fem nettkjenningar førre sesong.

Denne sesongen har Bendtner fått lite speletid, og i den siste kampen mot Lillestrøm var han ikkje eingong med i troppen.

– Eg har ikkje grunnlag for å seie om det er andre ting enn sportslege som gjer at han ikkje fekk vere med mot Lillestrøm. Men slik eg kjenner Nicklas, har eg berre positive ting å seie, seier den tidlegare RBK-trenaren som fortel at han aldri opplevde problem med motivasjonen til dansken.

– Nei. Eg opplevde at han var eitt hundre prosent dedikert til fotballen. Det same var dei andre i gruppa. Alle jobba knallhardt for Rosenborg.

Bendtner har kontrakt med Rosenborg ut sesongen, men klubben har antyda at den danske spissen kan bli selt allereie i sommar.

Ingebrigtsen leidde Rosenborg til tre seriemeisterskap og to cupgull i perioden sin som trenar for klubben før han førre sesong fekk sparken. 1. juni startar han jobben som hovudtrenar for den belgiske toppklubben Oostende.

(©NPK)