Maanum scora tre og la opp til to i Ukraina

Frida Maanum var med tre mål og to assist den store spelaren då Linköping slo Kharkiv 6–1 på bortebane i meisterligaen fotball onsdag.
sport

Den norske 19-åringen var sist eller nest sist på ballen ved dei fire første Linköping-måla og fullførte hat-trick-et sitt då ho sette resultatet i det 86. minuttet.

Maanum spelte på topp saman med danske Line Hurtig og serverte makkaren 2-0-målet i det 48. minuttet. Sjølv gjorde ho 1–0 i det 26. minuttet og 3–0 i det 60. minuttet. Etter at Marie-Yasmine Alidou kom inn for Hurtig fekk ho også ei målgjevande pasning frå Maanum.

Det skjedde i det 74. minuttet, fire minutt etter at Ganna Voronina gav heimelaget håp med reduseringsmål.

I det 82. minuttet scora Johanna Rasmussen med assist frå Anna Oskarsson, men Maanum var ikkje lenge utanfor sentrum av storhendingane og fullførte den store kvelden sin fire minutt før full tid. Med storsigeren er Linköping i praksis klar for åttedelsfinale.

Linköping slo tilbake etter at laget sist helg tapte 2–4 i toppkampen mot Kopparberg/Göteborg og miste serieleiinga til rivalen. Maanum scora også i den kampen og har vist ypperleg målform sidan ho hjelpte Noreg å løysa VM-billett.

(©NPK)