Oslos byrådsleiar kallar inn til pressekonferanse tysdag ettermiddag

Måndag vart det sett ny smitterekord i Oslo. No kallar byrådsleiar Raymond Johansen inn til pressekonferanse om koronasituasjonen klokka 17.30 tysdag.
innenriks

Måndag vart det registrert 831 nye smittetilfelle i Oslo. Det er det høgaste som nokon gong er registrert i hovudstaden.

I det siste faggrunnlaget til regjeringa oppmodar Helsedirektoratet kommunar med aukande smittepress om å tilrå at folk reduserer talet på nærkontaktar. Dei ber òg kommunane om å vurdere påbod om avgrensa persontal på arrangement.

Helsedirektør Bjørn Guldvog presiserer overfor Aftenposten at det er Oslo sjølv som må komme med dei tiltaka dei meiner er rette.

I førre veke kom byrådsleiar Raymond Johansen (Ap) med ei tilråding om at alle innbyggjarane igjen bruker munnbind i kollektivtransporten, på kjøpesenter, i butikkar og i taxi.

Gruppeleiar i Høgre Anne Haabeth Rygg gjekk førre veke ut i Avisa Oslo og bad byrådet om å i staden innføre krav om munnbind og å oppmode folk til å halde avstand. Ho bad òg om at det blir vurdert å innføre koronapass ved julekonsertar og liknande arrangement.

(©NPK)