Evakuerte kan flytte heim etter silobrannen på Toten

Evakuerte i nabolaget fekk flytte tilbake etter at brannen i siloanlegget på Toten er klarert. Det var lenge fare for støveksplosjon, og området var sperra av.
innenriks

– Brannvesenet har klarert siloen. Dei evakuerte kan flytte heim. Det vil vere vakthald utover kvelden og natta, opplyser politiet i Innlandet rett etter klokka 15 tysdag.

Tre personar vart sende til sjukehus etter den eksplosjonsarta brannen på Lena i Toten som vart varsla klokka 5.22 natt til tysdag. Ein av dei var alvorleg skadd. I løpet av formiddagen fekk brannvesenet etter kvart kontroll på brannen, men varsla om framleis mogleg fare for eksplosjonar.

– Vi veit ikkje kor stor fare det er, men det er mykje kornstøv i siloen, sa operasjonsleiar Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til NTB ved 11-tida.

Det hadde vorte oppretta ei tryggingssone på 100 meter rundt brannstaden, og to husstandar med tre personar vart evakuerte.

Det er ikkje opplyst noko om årsaka til brannen. Inne i siloen var det biprodukt frå produksjon av solsikkeolje, skriv NRK.

Det er Felleskjøpet Agri som eig anlegget på Lena på Østre Toten.

(©NPK)