Oslo Børs enda i pluss

Hovudindeksen på Oslo Børs steig på slutten av vekas første handelsdag etter ein berg-og-dalbane-start. Indeksen enda på 800,06 poeng, opp 0,67 prosent.
innenriks

Ein god dag for sjømatsektoren og ein stigande oljepris var med på å berge dagen.

Mest omsett måndag vart DNB, som steig med 1,3 prosent. Blant resten av dei større selskapa på indeksen noterte oppdrettsselskapet Mowi seg for ein oppgang på 1,4 prosent, medan børslokomotivet Equinor måtte nøye seg med 0,6 prosents framgang. Telenor steig med 0,2 prosent.

Børsvinnaren måndag vart likevel Nordic Nanovector, som steig med 12,2 prosent, likevel med noko beskjeden handel i aksjen. Årsaka til oppturen er ifølgje E24 at amerikanske FDA har starta ekspressbehandling av legemiddelkandidaten Betalutin.

Oljeprisen starta børsveka med å falle frå start, men tok seg sidan opp igjen. Ved børsslutt vart eit fat nordsjøolje omsett for rundt 41,2 dollar, opp 1,4 prosent.

Dei tonegivande europeiske aksjeindeksane hadde ein noko betre start på dagen enn Oslo. I Frankfurt enda DAX 30 opp med 1,4 prosent, følgt av FTSE 100 i London som steig med 1,3 prosent, og CAC 40 i Paris som enda opp akkurat med 1 prosent.

(©NPK)