Durek Verrett og Märtha Louise får likevel ikkje halde foredrag i kyrkje i Stavanger

Sjamanen Durek Verrett seier det vitnar om kunnskapsløyse når han ikkje får lov til å halde foredrag i St. Petri kyrkje saman med prinsesse Märtha Louise.
innenriks

Biskopen i Stavanger har vedtatt at prinsessa og sjamanen likevel ikkje får halde foredraget i St. Petri kyrkje som planlagt måndag 20. mai.

Ut frå tilsynet sitt med bruk av kyrkjene, gir Stavanger-biskopen soknerådet pålegg om å oppheve utleigevedtaket.

– Informasjonen biskopen legg til grunn for avgjerda, er basert på nettsida til Durek Verrett, opplyser kommunikasjonsrådgivar Tove Marie Sortland i Stavanger bispedømme til NTB.

– Eg har sagt at soknerådet går tilbake på avtalen, seier biskop Anne Lise Ådnøy til TV 2.

Prinsesse Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen opplyser at arrangementet blir flytta til Clarion Hotel i Stavanger, ifølgje Nettavisen.

– Kunnskapsløyse

Verrett seier til TV 2 at han er skuffa over avgjerda:

– Kven som helst kan skrive kva som helst på nettet, seie at eg sa noko, og få folk til å tru på det. Det blir berre rot. Eg er svært skuffa. Eg skulle gjerne vore der saman med biskopen i kyrkja og snakke om kjærleiken i religionen. Eg har gått på kristne skular, eg har studert kristendom. Det vitnar om kunnskapsløyse at eg ikkje får lov til å snakke i kyrkja på grunn av sladder, seier sjamanen.

Ikkje planlagt samtale med biskopen

Ifølgje Sortland skulle Verrett ha ein samtale med dialogprest Silje Trym Mathiassen.

– Det har aldri vore planlagt nokon samtale med biskopen, seier ho til NTB.

Prinsessa og sjamanen skal ut på ein foredragsturné om sjølvrealisering som startar i København søndag. Deretter ber det vidare til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad neste veke.