Dette innlegget er skrive av Einar Røyseth

Etter flaggheising kl. 8.00 og oppmøte ved grendahuset noko seinare var det endelig klart for feiring av dagen, etter to års opphold p.g.a. koronaen.

Mange utflytta bygdefolk hadde nytta dagen til ein heimtur til bygda igjen for å treffe slekt og venner.

I mangel av hornmusikk hadde 17.mai-komiteen ordna med musikk av lokal variant, Aarsheim/Wold stilte med festpynta traktor og tilhenger med musikkanlegg opp i, så da var det berre for folket å følge på.

Etter at toget kom tilbake til grendehuset vart nasjonalsangen avspilt, som nok fikk mange til å tenke over at friheten ikkje bare er en selvfølge, når en ser og høyrer kva som går for seg i Ukraina.

Etterpå vart det servert middag i en svært så fint pynta festsal i grendahuset, menyen bestod av en velsmakende betasuppe. Ute var det konkurranser for borna med kappløp og div. leiker . Dei vaksne fikk prøve seg på pilkasting og skyting med luftgevær. Inne var det mulighet til å kjøpe seg kaffi og kaker, og praten gjekk livlig ved borda, akkurat slik som det var tidligere år.

Kl. 16.00 var det tid for dagens tale. I år hadde en fått en «av bygdas sønner», Tobias Hansen, til å holde talen. Han tok for seg tida fra rundt 1814 og fram til i dag, både på godt og vondt, og reflekterte også litt over dagens bilde av Europa. Han mintes også de som hadde gått bort siden sist vi feira 17.mai, og det vart til dels en sterk emosjonell stund.

Vi skal ikkje rekne som så at det en selvfølge at en alltid har de nærmeste rundt seg, livet går sin gang og det må man nok ta til følge.

Etter talen var det forskjellige kulturelle innslag. Vi fikk bl.a. opptreden av tre unge jenter, i kvar sin type bunad, som song av hjertens lyst nokre populære songar, til stor glede og applaus frå publikum. Det var eit flott innslag, så stå på vidare jenter, dette kan dere virkelig. Til slutt var det premie-utdeling etter konkurransane for både store og små. Vi avslutta dagen med å synge kongesangen.

En skikkelig hyllest til 17. mai-komiteen for en svært hyggelig feiring av nasjonaldagen, det er akkurat slik dei fleste av oss vil ha det.