Strålande 17. Mai på Leikanger

Det var tradisjonell 17. Mai-feiring på Leikanger på Stadlandet. I tillegg viste vêrgudane seg frå si aller beste side, det er det ikkje alltid dei gjer på kysten.
Bildegalleri

For to dagar sidan låg havtåka tjukk over hele Stadlandet. I dag 17. mai var det ikkje ein tåkedott å sjå. Knapt nok ei sky på den blå himmelen. Litt vind var det, men kva gjer vel det når alt det andre er heilt topp.

Nasjonaldagfeiringa starta med gudsteneste i Leikanger kyrkje. Etter gudstenesta heldt Åge Lundebrekke tale og la ned ein blomekrans ved bautaen ved kyrkja,, som er reist for å minnast dei som ofra alt  for landet sitt. Deretter starta toget på si lange ferd mot skulen, der det både noko å bite i, og leikar for borna. Seinare på dagen var det tale for dagen ved Lars Monsen.

Her har vi lagt ut ein liten biletserie frå nasjonaldagfeiringa på Leikanger.

Fjordabladet ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Bildegalleri