Fjordabladet har stilt spørsmål til DA-direktøren og fått klare svar.

– Har du oppfordra jordskifterettsleiar Eivind Helleland til å seie frå seg stillinga som leiar for Nordfjord jordskifterett, slik at ein kan få lagt jordskifteretten på Nordfjordeid inn under Førde, slik ein har gjort i Sogndal?

Sven Marius Urke: – Nei

– Har du prøvt å få å gi Helleland munnkorg når det gjeld å uttale seg i media?

Sven Marius Urke: – Nei. Han er jo også representant i døme-gruppa for jordskifterettene som jeg møter jevnlig. Der er han aktiv, slik han også har vært i media.

– Finst det vedtekne planar for organiseringa av domstolane i Sogn og Fjordane? Er det ikkje slik at det nyleg er vedteke å setje ned eit utval som skal utgreie dette?

– Kva er bakgrunnen for at de nyleg orienterte Sogn regionråd om planar for framtidig organisering av domstolane i Sogn og Fjordane?

Sven Marius Urke: – Vi orienterte i hovedsak om felles ledelse mellom jordskifte rettene i Sogndal og Førde. Ble enige om at dette ville være hensiktsmessig på et tidligere møte med ordføreren i Sogndal. Det var et meget godt møte for øvrig! Svært nyttig utveksling av synspunkter og planer for ledelse og struktur fremover. Gode avklaringer av eventuelle misforståelser.

– Stemmer det at Eivind Helleland er blir sett på som ein bråkmakar og at dette er teke opp i DA-styret?

Sven Marius Urke: – Nei. Vi har vel ikke alltid vært enige, men i domstolene og DA er det stor takhøyde. Slik skal det fortsette.