Minst 70 drepne i samanstøyt i Sør-Sudan

Minst 70 personar er drepne og 80 såra i harde kampar mellom to stammegrupper i Sør-Sudan, ifølgje lokale styresmakter.

Årsaka til sammenstøyta i delstaten Lakes skal vere kamp om vassressursar og beiteområde.

– 70 menneske er stadfesta drepne på begge sider og over 80 er såra med skotskadar, opplyser informasjonsministeren i delstaten, James Riak Deng.

Kvegtjuveri og kamp mellom rivaliserande stammer av nomadar og fastbuande om tilgjenge til vasskjelder og beiteområde er ikkje uvanleg i Sør-Sudan, der begge sider av slike konfliktar som oftast ber automatvåpen.

I tillegg er titusen drepne og rundt 4 millionar drivne på flukt i borgarkrigen som har herja landet sidan 2013.

(©NPK)

Siste nyhende

Nytt jordskjelv ramma Iran

Eit jordskjelv med styrke 6,2 har ramma søraustlege delar av Iran, men ifølgje lokale medium er det førebels ikkje meldt om skadar.

Nye israelske bombeangrep mot Gazastripa

Israelske kampfly gjennomførte nye bombeangrep mot Gazastripa måndag kveld. Angrepa skal ha vore svar på rakettar skotne mot Israel.

Lauslaten fange i Egypt fortel at mange cellekameratar vart radikaliserte

Ein irsk-egyptar som nyleg vart lauslaten etter fire år i egyptisk fengsel, opplyser at mange blir radikalisert under dei svært brutale fengselsforholda.

Amnesty: EU bidrar til misbruk av migrantar i Libya

Europeiske styresmakter har utsett hundretusenvis av menneske for tortur og misbruk i Libya, vel vitande om sine handlingar, ifølgje Amnesty International.

Nye funn i søket etter sakna argentinsk ubåt

Den argentinske marinen har ved hjelp av sonar gjort to funn i søket etter den sakna ubåten. Det er uvisst om det er delar av ubåten som er funne.