PSG-eigaren under etterforsking, mistenkt for smørjing med FIFA-topp

Den sveitsiske påtalemakta har opna korrupsjonssak mot Nasser al-Khelaifi, den styrtrike eigaren av fotballklubben Paris Saint-Germain. 

Saka mot al-Khelaifi kjem som ei følgje av ei pågåande etterforsking av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

PSG-eigaren er mistenkt for å ha brote lova i samband med tildelinga av medierettar for fotball-VM i visse nasjonar. Det same gjer Jerome Valcke, tidlegare generalsekretær i Fifa.

Påtalemakta i Sveits mistenkjer at bein Media Group, som er styrt av al-Khelaifi, betalte stikkpengar til Valcke for å sikre seg medierettar til VM.

Torsdag kveld tilbakeviste bein i ein offisiell uttale alle skuldingar om korrupsjon.

Etterforskinga starta i mars, men har vore halde hemmeleg heilt til no.

Tre mistenkte

Etterforskinga gjeld «Jerome Valcke, direktøren i bein Media Group LLC, Nasser al-Khelaifi, og ein forretningsmann i sportsrettsektoren», heiter det i eit dokument frå påtalemakta.

Valcke blir mistenkt for å ha "teke imot urettmessige fordelar frå ein forretningsmann i sportsrettssektoren i samband med tildeling av medierettar for VM i 2018, 2022, 2026 og 2030".

Det blir hevda at det også var ulovlege transaksjonar med Nasser al-Khelaifi "i samband med tildeling av medierettar i visse land for VM i 2026 og 2030".

VM i 2018 blir spelt i Russland, mens turneringa i 2022 går i al-Khelaifis heimland Qatar. Sluttspela i 2026 og 2030 er enno ikkje tildelte.

Avhøyr og razzia

Valcke var onsdag i Sveits i samband med ei høyring i Idrettens valdgiftsrett i Lausanne. Han har anka den 10 år lange utestenginga si frå all fotball på grunn av korrupsjon.

Torsdag var Valcke i politiavhøyr i Genève. Han har ifølgje påtalemakta status som mistenkt.

Samtidig med at Valcke blei avhøyrt, slo styresmaktene i Frankrike, Hellas, Italia og Spania til mot ulike lokale i jakt på bevis i saka. I Paris var kontora til bein gjenstand for ein razzia.

Al-Khelaifi er ein tidlegare tennisspelar som no er forretningsmann og styreleiar i både PSG, bein og investeringsselskapet Qatar Sports Investments (QSI).

QSI kjøpte PSG i juni 2011 og har sidan spytta inn enorme pengesummar i den franske storklubben. Al-Khelaifi har hatt ein høg profil mens klubben har sikra seg store stjerner som Neymar og Kylian Mbappé for rekordhøge summar.

PSG har ikkje kommentert nyheita torsdag.

(©NPK)

Siste nyhende

VM: Russland til kvartfinale etter ekstraomgangar

Russland slo Sør-Korea i ein dramatisk 1/8-finale i handball-VM måndag. Russarane vann 36–35 etter ekstraomgangar og ser ut til å vere over OL-bakrusen.

Real Madrid møter PSG allereie i åttedelsfinalen

Det er duka for fleire godbitar i åttedelsfinalane i meisterligaen. Den største kampen blir utvilsamt tittelforsvarar Real Madrid mot Paris Saint-Germain.

Klæbo frontar Noregs Toblach-tropp

Johannes Høsflot Klæbo (21) er tilbake i langrennsverdscupen når det ventar to nye renn i italienske Toblach til helga.

Over ein million såg handballjentene tape mot Sverige

1,1 millionar sjåarar var innom VM-kampen i handball mellom Noreg og Sverige fredag kveld.

Russiske utøvarar vil konkurrere under nøytralt flagg

Mens Russland som nasjon er utestengt frå OL, melder fleire av utøvarane at dei vil ta imot tilbodet om å konkurrere under det olympiske flagget.